Založ si blog

Spravodlivý trest.

Tak sa nám roztrhlo vrece so všelijakým kauzami prominentných alebo mediálne známych ľudí, ktorí čakajú na svoj trest či už vo vazbe  alebo na úteku. A je ich požehnane  na Slovensku aj vo svete. Ťažko sa v tom orientovať.

Článok píšem preto, lebo dnes bol odsúdený ten najbrutálnejší zločinec za posledné roky. Zastrelil 77 ľudí a dostal 21 rokov. To sa skutočne može stať len v Európe. A on svoj čin vobec neoľutoval. Breivikovský trest : tak sa oddnes volať trest pre teroristov v Európe. Tí si skutočne vydýchli, už sa nemusia ani samovraždiť. Je to dosť nebezpečný precedens. Za takéto výnimočné činy by mal byť trest ako za vojnové zločiny a mal ho súdiť medzinárodný tribunal ako súdil Miloševiča alebo Husaina.  To nebol bežný trestný čin.

Z iného súdka je Assange a Pussy Riot. Assange sa podľa  mňa dopustil trestného činu a to nie za tie údajné znásilnenia  zneužívanie spravodajských a diplomatických  údajov, tým vlastne ohrozil fungovanie a bezpečnosť mnohých štátov. Ja myslím, že to je zločin a je to nebezpečné aj keď tam boli aj údaje, ktoré hovoria o zneužívaní tajných služieb atď. Podstata je v tom, že takéto veci by sa nemali stávať a majú byť chránené. Na to tu sú tajné služby, lebo narábajú s tajnými informáciami a ich zverejňovanie je trestné. Alebo aj tu sa bude hovoriť, že je to porušovanie jeho práv ako v prípade Pussy Riot.

Tie dievčatá mi je úprimne ľúto. Režim v Rusku podľa mňa nie je úplne demokratický lebo nemá opozíciu. Je stabilný a Putin bol podľa mňa zvolený legitímne, lebo je to medzi Rusmi stále najpopulárnejší politik. Vyviedol krajinu z biedy po Gorbačovovi a Jeľcinovi a navrátil  Rusku  medzinárodnú vážnosť. A Rusko je na tom istotne lepšie. Len také príklady: v Rusku budú zimné olympijské hry, majstrovstva sveta vo futbale, KHL je veľká medzinárodná súťaž. To sú všetko udalosti, ktoré neorganizujú slabé štáty. Je to veľká medzinárodná prestíž. Najvačšim problémom Ruska je neštandardný systém a moc tajných služieb. Tak veľká krajina sa veľmi ťažko spravuje. Mal by tam taký model ako v USA, silný prezident, silný najvyšší súd a veľké kompetencie štátov. Na to sa v súčasnosti nikto nepodujme a ani nemusí. Najvačší problém nastane s predávaním moci. Čo po Putinovi. Vyberie si ho Putin ale nastane zase nejaký prevrat, nepokoje. To je to najhoršie takýchto režimov ako to vidíme na mnohých miestach sveta a trpia zase len nevinní. Buďme radi, že na Slovensku máme slobodné voľby, lebo politici by sa držali pri koryte tiež až dokedy by sa dalo. Ano protesty proti Putinovi. Kasparov, Pussy Riot, Pussy Riot je špecifický prípad. Dnes zo všetkých strán ozývajú protesty proti blogu Jána Carnogurského, úpne sa to prekrúca. Ale on tam písal hypotézy ako by to bolo podľa zákona. Po tých orgiách v Biologickom múzeu by asi aj u nás skončili na polícií a vláčili by po súdoch a v kostole si u nás takisto nemože vykrikovať. Ale zase medzi Ruskom a Slovenskom je jeden zásadný rozdiel. U nás sa taká forma protestu ešte nevyskytla. Demonštrácie proti Gorile, odborárske štrajky. Tažko porovnávať. Slovensko nie je Rusko. Aj tak tie dievčatá ľutujem, lebo je to politicky zmanipulované. Je to už vidno len podľa toho, že celý svet sa tomu venuje. To, že sú vulgárne je mi jasné a mne sa také správanie nepáči. Ale dostať za to 2 roky a na súde byť zavretý v klietke. To už moj mozog veľmi pochopiť nemože.

A na záver tu máme naše celebrity a jednu od susedov z Česka. Pán David R., pani Eva V.-R., pán Karol M. už nedostanú toľko mojej pozornosti. Menujem ich len do počtu. Verím, že spravodlivému trestu neujdu. Prípad Davida R. sa čoraz ďalej zamotáva a ukazuje sa, že je to veľký kvietok, štyria ľudia upálení v aute je strašné aj keď z nešťastnej náhody. Vyhasli štyri ľudské životy, vodička bola opitá za volantom. Páni advokáti sa budú musieť obracať, aby ju z toho vysekali alebo zmiernili trest.  A muž na úteku Karol M. je už prípad pre nejakého dobrého scenáristu, mohol by z toho byť dobrý slovenský filmový trhák a jednu z hlavných úloh by mohla hrať jeho blonďavá herečka.

Niekto to rád spravodlivé.

United States of Europe nie sú dobré pre Slovensko ! ! !

22.09.2012

Keď som chodil na Základnú školu v 80. rokoch minulého storočia, tak sme mali takého učiteľa chémie, ktorý veľmi pekne rozprával o Európskom hospodárskom spoločenstve /predchodca EÚ/.Bola to taká občianska náuka na hodinách chémie. Mňa to už vtedy veľmi zaujímalo, išlo o porovnávanie EHS a RVHP. EHS už vtedy rozmýšľalo o spoločnej mene a otvorených hraniciach, [...]

PETY ČERY SHOW 1.

15.09.2012

POZNÁMKA AUTORA : Všetky skutočnosti v tomto článku sú vymyslené. Zhodujú sa len mená verejne známych osob. Autor sa vopred všetkým uvedeným ospravedlňuje. Všetko je to myslené zo žartu a na pobavenie našich ťažko skúšaných občanov, ktorí zďaleka nemajú taký život ako vačšina spomínaných v tejto show. Až na výnimky. Ale to zistite až po prečítaní tohto [...]

Načo je nám Ústava.

31.08.2012

V týchto dňoch máme jedny veľké oslavy za druhými. Slovenské národné povstanie ako základný pilier slobodného moderného Slovenska a prvá demokratická Ústava SR z 1. septembra 1992. Pozrieme sa na to ako sa vyvíjal śtavný systém Slovenska a načo je to dobré. Možno sa to zdajú iba frázy. V normálnych časoch ano, ale keby nastal nejaký problém, je veľmi doležité mať [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 9
Celková čítanosť: 16863x
Priemerná čítanosť článkov: 1874x

Autor blogu

Kategórie