Založ si blog

Naša Bratislava, hranie sa na demokraciu a geniálni rektori.

Niekedy tento týždeň som sa dostal na stránky lidovky.cz a tam jeden nemenovaný redaktor mal článok o cestovaní a písal o svojich potúlkach Bratislavou. Tak som sa začítal a nedočítal som. Nedalo sa to dočítať. Už toľkokrát sa to obmieľa, či to je naše slovenské mesto, či dokonca je Slovensko, že to už považujem aj za protištátne, ja si myslím, že je to protiústavné spochybňovať niečo takéto. Keď vznikalo Československo so súhlasom veľmocí tak sa za hlavné mesto vybrala Bratislava, ktorá mala vtedy asi 60000 ľudí. Bolo to malé provinčné mesto oproti Viedni alebo Prahe skoro dedina. Po viac ako 90. rokoch je ten rozdiel oveľa menší. Ani Istanbul nebolo vždy turecké mesto alebo Tallin.

Vyzerá to ako nepodstatná vec v dnešnej dobe toľkých problémov ale hovoriť a písať sa o to hádam može  , o všetkom treba rozmýšľať z roznych uhlov. Slováci si už postavili svoje národné divadlo aj svoj parlament, Bratislavský hrad opravili tiež, predtým to bola zrúcanina, niečo sme zbúrali ale taký je už život. Niečo sa stavia niečo búra. Ale je to hlavné mesto Slovenska a nejaký český pisálek chce neviem rozoštvávať Slovákov a Čechov alebo povzbudzovať Maďarov. Neviem k čomu to slúži .

Ale nie o tom chcel. Ešte ma tu niekto z nacionalizmu a to ja skutočne nie som. Problémom u nás sme si sami. Viac by sme sa mali vážiť. Demokracia po slovensky vyzerá ako divadlo pre ľudí alebo hra na demokraciu. Korupcia zožiera tento štát, je to chobotnica, ktorá je v celej štátnej správe. Dokonca si myslím,že je ani nenereálne ju vyriešiť. Aj keď niekoho zavrú tak to je len obetovaný baránok ale systém to nerieši. Vlastne takých ľudí ľutujem, lebo skutoční zlodeji chodia ďalej po slobode a smejú sa nám do očí. Všetko je podľa zákona, dokázať ti ju možu len keď maš peniaze v krabici vína. Ten Rath mi pridal ako rozumnejší to slovenskí korupčníci sú ďaleko na vyššej úrovni, tí zaprú aj svoj hlas,  schránkové firmy, jachty, súkromné lietadlá. A všetko podľa zákona. Porobili sa tu také klany, že socialistickí funkcionári sú oproti tomu amatéri. Možeme si o tom písať, ale to je asi tak všetko čo proti tomu možeme robiť. Zákony sú šité na mieru.

Je uhorková sezóna a nie je o čom až tak písať. Na záver: Úplne ma dostala správa o odmenách a platoch rekotorov na našich „vysokých“ školách. Za posledných 20 rokov tu vzniklo toľko škol a pobočiek, že to nie je reálne aby to mohli učiť skutoční odborníci alebo učia na viacerých školách. Plat 5000 Eur, odmena 43000 Eur. Odmena 1 mil 290 tis. v starých korunách, študenti, ktorí skončia školu nedostanú ani 700 Eur. U nás učia géniovia.

 

 

 

 

United States of Europe nie sú dobré pre Slovensko ! ! !

22.09.2012

Keď som chodil na Základnú školu v 80. rokoch minulého storočia, tak sme mali takého učiteľa chémie, ktorý veľmi pekne rozprával o Európskom hospodárskom spoločenstve /predchodca EÚ/.Bola to taká občianska náuka na hodinách chémie. Mňa to už vtedy veľmi zaujímalo, išlo o porovnávanie EHS a RVHP. EHS už vtedy rozmýšľalo o spoločnej mene a otvorených hraniciach, [...]

PETY ČERY SHOW 1.

15.09.2012

POZNÁMKA AUTORA : Všetky skutočnosti v tomto článku sú vymyslené. Zhodujú sa len mená verejne známych osob. Autor sa vopred všetkým uvedeným ospravedlňuje. Všetko je to myslené zo žartu a na pobavenie našich ťažko skúšaných občanov, ktorí zďaleka nemajú taký život ako vačšina spomínaných v tejto show. Až na výnimky. Ale to zistite až po prečítaní tohto [...]

Načo je nám Ústava.

31.08.2012

V týchto dňoch máme jedny veľké oslavy za druhými. Slovenské národné povstanie ako základný pilier slobodného moderného Slovenska a prvá demokratická Ústava SR z 1. septembra 1992. Pozrieme sa na to ako sa vyvíjal śtavný systém Slovenska a načo je to dobré. Možno sa to zdajú iba frázy. V normálnych časoch ano, ale keby nastal nejaký problém, je veľmi doležité mať [...]

ukrajina

Hrozivý scenár CIA: Ukrajina môže vojnu s Ruskom prehrať už tento rok

19.04.2024 07:50

Bill Burns tiež na príklade ilustroval, ako veľmi ukrajinským silám chýba munícia.

France Macron

Pred letnou olympiádou minister atentátov spustil jarnú ofenzívu proti teroristom

19.04.2024 07:00

Obava z možnej masakry v Paríži. Keby hrozil teroristický útok, organizátori by presunuli slávnostný ceremoniál na jedno z dvoch náhradných miest.

Milei

Ďalšia posila pre NATO: Argentína chce byť globálnym partnerom

19.04.2024 06:50

Argentína má od roku 1998 strategické vzťahy s ozbrojenými silami USA, hoci nie je plnoprávnym členom NATO.

Russia Ukraine War

ONLINE: Trump: Prežitie Ukrajiny je dôležité aj pre USA. Hýb sa Európa, daj viac peňazí

19.04.2024 06:15, aktualizované: 07:25

Prežitie Ukrajiny v súčasnej vojne proti Rusku je dôležité tak pre Európu, ako aj pre Spojené štáty, uviedol americký exprezident Donald Trump.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 9
Celková čítanosť: 16849x
Priemerná čítanosť článkov: 1872x

Autor blogu

Kategórie